Доставка

При получаване на продукти от Lollipop Cosmetics, след като платите отваряйте пратките пред куриера, за да се уверите че всичко е здраво. За продуктите Огледала, Ринг Лампи и Куфари предоставяме предварително Тест И Преглед, тази опция е задължително да се извърши при получаване на продукта и в уверение че пристига здрав и в изправно състояние. При въпроси позвънете на.+359 879 62 99 81

Важно: През 2018г. въведохме нов начин на плащане ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД / съгл. сключен договор със СПИДИ АД за извършване на услугата.

При заплащането в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод (ППП). Клиента получава  документ от СПИДИ АД като лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Клиента запазва документа, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

Не се изисква касов бон при плащане чрез пощенски паричен превод.


Доставка, срокове и цени.

Доставка до адрес е около 5.30лв../до 1кг./  ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА + 1% Наложен Платеж към Спиди АД.

За поръчки до 20кг. цената за доставка е между 3.35лв.  до 10лв. + 1% Наложен Платеж към Спиди АД


Доставка до офис на Спиди    до 3 кг. е 3.35 лв. с услуга Спиди Стандарт 24 + 1% Наложен Платеж към Спиди АД

                                                      до 6 кг. е 4.79 лв. с услуга Спиди Стандарт 24 + 1% Наложен Платеж към Спиди АД

           до 10 кг. е 5.98 лв. с услуга Спиди Стандарт 24 + 1% Наложен Платеж към Спиди АД

           до 20кг. е 10.97лв. с услугата Спиди Стандарт 24 + 1% Наложен Платеж към Спиди АД

           над 20кг. е 10.97лв. + 0.48лв. за всеки следващ кг. + 1% Наложен Платеж към Спиди АД            

Направената от вас поръчка по телефона се приема от оператора веднага.

След като направите вашата онлайн поръчка ние ще се свържем с вас по телефона за потвърждение.

След като потвърдите поръчаните продукти се изпращат в рамките на същия работен ден, или най-късно на другият.

Заявки направени след 16:00ч. се обработват на следващия работен ден. Заявки направени в Събота след 12:00ч. и в Неделя се обработват в Понеделник.

Доставката се извършва чрез куриерската фирма "Спиди"АД.

Пратките се доставят на посоченият от вас адрес. Ако не можете да приемете продукта на адрес, може да получите пратката от офис на куриерската фирма във вашия град.(Провери има ли офис Speedy в твоя град https://www.speedy.bg/bg/speedy-offices

Куриерската фирма доставя пратките от 8:30 до 17:30ч. всеки делничен ден, ако желаете да фиксирате точен час на доставката това ще ви струва 2,40лв. допълнително(фиксирания час от 10:30ч. до 16:00ч.).

В по-малките населени места (села) се доставят в дните, в които идват куриерите.

Плащането се извършва ПРИ ДОСТАВКАТА на стоката в брой на куриера.

Срок за доставка: 1 - 2 работни дни, след потвърждение на поръчката.

Начини за плащане

Пощенски Паричен Превод- вие заплащате стоката на куриера, който ви я доставя. 


Гаранция

Всички стоки, които се предлагат в LollipopCosmetics.com са нови от официални вносители и производители. 

Преди изпращане ние проверяваме целостта на опаковката и продукта.

Фактура- при получаване на фактура от нас е нужно да прикрепите документите издадени от Спиди АД за Пощенски Паричен превод към фактурата.


Важно: През 2018г. въведохме начин на плащане ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД / съгл. сключен договор със СПИДИ АД за извършване на услугата.

При заплащането в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод (ППП). Клиента получава  документ от СПИДИ АД като лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Клиента запазва документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

По долу прилагаме нормативните основания въз основа на които не се изисква касов бон при плащане чрез пощенски паричен кредит:

Наредба №H-18 /13.12.2006

Чл. 3. (1)Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД, освен когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.

Указание №N_20_00_15_12_01_2011

Относно: измененията и допълненията на Наредба № Н-18 на министъра на финансите от 13.12.2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, обнародвани с ДВ бр. 49/2010 г.

 3.1. Нови видове плащания, при които отпада задължението за издаване на фискална касова бележка (чл. 3, ал. 1 чл. 25 от Наредбата).

По съществуващия до изменението ред задължението за издаване на фискална касова бележка не се отнасяше за случаите когато плащането се извършва по банков път. Отчитайки съвременното развитие в областта на платежните услуги към случаите, за които не е задължително издаване на фискална касова бележка са включени и плащанията чрез наличен паричен превод или чрез пощенски паричен превод. Изрично трябва да се обърне внимание, че това изключение се отнася за наличен паричен превод, извършен чрез дружество, лицензирано да извършва дейност по налични парични преводи по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.

Българската народна банка (БНБ) издава лиценз за извършване на дейност като платежна институция за извършване на дейност по налични парични преводи по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС). Българската народна банка води публичен регистър на лицензираните от нея платежни институции. Регистърът е достъпен по електронен път и се актуализира редовно (чл. 17, ал. 3 от ЗПУПС).

Комисията за регулиране на съобщенията регулира извършването на пощенските услуги в съответствие със Закона за пощенските услуги (ЗПУ) издава, изменя, допълва, спира, прекратява и отнема индивидуални лицензии за извършване на пощенски парични преводи. Комисията за регулиране на съобщенията вписва издадените индивидуални лицензии в специален регистър, който е публичен (чл. 50 от ЗПУ)
Доставка и срок на доставка

            Поръчки на стоки от www.lollipopcosmetics.com се приемат 24 часа в денонощието, включително в почивните дни и на официалните празници. Поръчките, направени до 15:00ч в работен ден, се обработват и изпращат от екипа ни чрез куриер в рамките на същият ден или в деня на плащането (при поръчки, заплатени по банков път). Моля имайте предвид, че  стандартният срок за доставка не важи за всички предлагани стоки. За стоките, за които има по-голям срок на доставка, това е отбелязано в обявата на самия продукт.

*В случаите, в които сте получили поръчката си и искате да се откажете от нея това може да стане в рамките на 14 дни от датата на получаване на пратката. В този случай, транспортните разходи в двете посоки са за Ваша сметка, aко сте търговец или професионалист. В случай че сте потребител и закупувате от нашия онлайн магазин с лична, непрофесионална цел, то тогава заплащате доставката за връщане, а първоначалната доставка е за Ваша сметка, само ако сте избрали опция доставка до адрес.

            Срокът на доставка се удължава съответно с броя на почивните дни при поръчки в събота, неделя и по време на официални празници. Във всички случаи е възможно забавяне в посочените срокове за доставка, за което ще бъдете своевременно уведомени от страна на  Lollipop.

            Lollipop не носи отговорност за забава на доставката, поради независещи от него обстоятелства, като например забавяне от страна на куриера, извършващ доставката.

           

            Цени на доставка

Цената на доставката не е включена в цената на стоките. Цената за доставка на стоки, заявени от Lollipop, се калкулира автоматично преди клиентът да завърши своята поръчка.

            Цената зависи от избрания доставчик,  размера и обема на пратката, адреса за доставка, като същата, когато е в рамките на България, варира от 3.00 лв. до 50.00 лв. за стандартни пратки с тегло до 10 кг. За точно изчисляване на стойността на доставката прегледайте поръчката си или използвайте калкулатор за изчисляване на цената на доставка на Еконт или този на Спиди, според наличната опция за куриер за  конкретната поръчка. При завършване на поръчка в сайта ще бъдете информирани за размера на куриерската такса, като имате възможност да изберете и куриерското дружество, което ще я изпълни. В определени случаи Lollipop може да фиксира цената на доставка, независимо от параметрите на пратката. Това изрично ще е указано в сайта или в конкретната обява. Ако друго не е посочено при поръчката, цените на доставка са както следва:

 

     Доставка до адрес на клиента- пратката се изпраща в срок до 1 работен ден от обработване на поръчката Ви до посочен от Вас адрес с куриерска фирма Спиди или Еконт;

     Доставка до офис на куриер- пратката се изпраща в срок от 1 работен ден от обработване на поръчката Ви;

 

*Hяĸoи нaceлeни мecтa (пoвeчeтo ceлa и няĸoи гpaдoвe) ca cъc cпeциaлeн peжим нa дocтaвĸa oт cтpaнa нa ĸypиepcĸитe фиpми ("пo гpaфиĸ").  Ще бъдете информирани от нас при наличие на подобни обстоятелства.

 

Посочените срокове и условия за доставка на стоки от www.lollipopcosmetics.com важат за територията на Република България. Информация относно доставки извън страната, можете да получите от нашия екип. Времето за изпълнение и цената на куриерската услуга зависят от местоположението на клиента. За различните държави, Български пощи извършват тази услуга на различни цени.

Ако имате затруднения, определяйки изискваното задължително тегло, ние ще изчислим, вместо Вас,  колко ще бъде сумата за доставка до държавата, в която искате да бъде изпратена.

 

 

                                    Начин и заплащане на доставка

            Lollipop (www.lollipopcosmetics.com)  изпраща закупена от Вас стока с куриерска компания „Еконт“, „Speedy” или еквивалентна такава. Заплащането на цената за доставка се извършва заедно със заплащане на цената на поръчката, като моментът на плащане може да бъде различен според избрания от Вас начин на заплащане, а именно:

 

-        при получаване на поръчката срещу получаване на касов бон от куриера, когато сте избрали плащане с наложен платеж;

-        чрез банков превод – при избор на този начин на плащане (към настоящия момент не е налично);

-        чрез карта (към настоящия момент не е налично);

 

            При посочени неверен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, Lollipop не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката в следствие на подадената невярна информация от Вас.

 

 

*** Куриерската фирма, с която се изпращат поръчките на Lollipop е лицензиран пощенски оператор за наложен платеж с пощенски паричен превод и по тази причина за фиcĸaлeн бoн служи разписката, която издава куриерът при получаване на сумата на поръчката при предаване на пратката, съгласно  изискванията за издаване на фискален бон при Πoщeнcĸи Πapичeн Πpeвoд нa ocнoвaниe HAPEДБA № H-18  oт 13 дeĸeмвpи 2006 г. зa peгиcтpиpaнe и отчитане на продажби в тъpгoвcĸитe oбeĸти чрез фиcĸaлни устройства.  Запазете тази разписка, в случай, че впоследствие решите да върнете обратно получената от Вас поръчка, за възстановяване на заплатената от вас сума от наша страна.

 

При поръчки с наложен платеж се дължи такса наложен платеж.

 

Неприемане на поръчката и носнователен отказ

            В случай, че клиент или посочено от него лице не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения от него адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка,  Lollipop ще приеме това за неоснователен отказ от поръчката и се освобождава от задължението си да достави заявените стоки, а клиентът губи възможността поръчаните от него стоки да му бъдат доставени. Клиентът дължи на Lollipop заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката в 7-дневен срок от получаване на уведомление, освен ако в уведомлението не е посочен друг срок

            Lollipop запазва правото си да изпрати на посочения от клиента електронен или физически адрес уведомление за непотърсена пратка, както и да претендира разходите за доставка и връщане на стоката/стоките. Lollipop и клиентът се съгласяват, че уведомлението, когато е изпратено по електронен път, ще се счита за писмено и получено от деня на неговото изпращане от страна на  Lollipop.

 В горепосочените случаи клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като обаче поема всички разходи за доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението. Lollipop се освобождава от задължението за доставка, в случай че поръчана стока вече не е налична. 

           

                                    Преглед за дефекти при доставка

            При извършване на доставка на стока, поръчана от Lollipop, клиентът се задължава внимателно да я прегледа лично или чрез трето упълномощено от него лице, приемащо същата.

            При констатиране на външни видими дефекти – евентуални повреди, скъсвания, удари и други щети, установени при доставка, клиентът или третото лице следва да подпише протокол за щети в присъствието на куриера, в който протокол се описват констатираните дефекти и незабавно, не по-късно от 72 часа от доставката, да уведоми Lollipop за констатираното.

            Когато доставените стоки явно не съответстват на поръчаните от клиента и това може да се установи при обикновен преглед на доставените стоки, клиентът има право в срок от 72 часа да поиска от Lollipop доставената стока да бъде заменена със съответстваща на поръчката стока. Уведомяването може да стане по какъвто и да е начин от изброените в раздел II от Общите условия или чрез формата за контакт в уебсайта www.lollipopcosmetics.com .

            При постъпило уведомяване по предходните алинеи Lollipop ще замени увредената/несъответстващата стока в срок до 3 /три/ работни дни, освен в случаите, при които не е налична стока от същия вид, за което  Lollipop ще  информира клиента своевременно.

 

                                                Приемане на пратката

            При приемане на доставката от клиента или трето лице без забележки, всички и всякакви последващи претенции за външни видими дефекти на получената стока се явяват неоснователни и като такива не следва да бъдат удовлетворени. В случай, че не бъде изготвен и подписан протокол за щети в присъствието на куриера при получаването на стоката и/или клиентът не уведоми незабавно в срок до 72 часа от доставката Lollipop на посочения в Сайта телефон/имейл/адрес, клиентът губи правото си на привеждане на констатираните външни видими дефекти в съответствие с договора за продажбата.

            При отказ да се приеме доставката, потребителят дължи всички разходи по направената доставка, които включват цена на куриерски услуги и опаковка.

            При предаване на стоките (извън случаите на доставка на стоки на изплащане), клиентът или трето лице, приемащо доставката на посочения от клиента адрес, е задължен да подпише придружаващите документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е извършило поръчката, но приема стоката при доставка на посочения от Клиента адрес за доставка.

            Lollipop осигурява подходящото опаковане на стоките и изпращането на съпътстващите документи. Ако по някаква причина в пратката не се съдържа необходим към поръчания продукт документ или компонент, то моля да се свържете с нас и ние ще направим всичко възможно, за да го осигурим възможно най-бързо.